Om oss

...när du drömmer om en trädgård

Historia


Linus Andersson började i Lidhem (mellan Locknevi och Frödinge) på 1930-talet, där arrenderades trädgårdsmästeriet. Han odlade frukt och grönsaker som sedan såldes på torget och i varubilen. 1944 flyttade familjen till Koppetorp som ligger mellan Vimmerby och Frödinge, där fortsatte Linus med grönsaksodlingen och utökade även med blommor. Strax efter andra världskriget började han även sälja vedartade växter som fruktträd, bärbuskar mm. Vid den tiden höll han till bakom gamla rådhuset i Vimmerby, i backarna vid nuvarande stadshuset.

I mitten av 50-talet började äldste sonen Lars-Gunnar på allvar inom yrket, först på Rosenlunds Handelsträdgård i Västervik och sedan på Ängsäters perennaodling i Stockholm (en av Sveriges största odlingar).

1975 började Lisbeth och Lars-Gunnar att odla på Vidersborg, i första hand var det violer, penséer och astrar för partiförsäljning, men efterfrågan gjorde att växtbutiken öppnades och även att perennaodlingen utvecklades

När äldsta dottern Monika slutade sin trädgårdsutbildning i mitten av 80-talet, började försäljningen av vedartade växter på allvar. Under den här perioden så odlades det mycket perennaväxter , violer, penséer, sommarblommor, prydnads- och bärbuskar på Vidersborg.

I september 1995 tog Monika med make Patrick över GardenCentret där huvudriktningen nu är försäljning till privatpersoner, med en liten del företagsservice, anläggning och odling.

Personal

Monika Johansson

Inköp och försäljning växter, rådgivning, företagsledare

Patrick Johansson

Inköp och försäljning växter, rådgivning, företagsledare

Tintin

Trivselmisse och skadedjursbekämpning

Herman

Gräsklippning och fruktkontrollant

Vidersborgs Plantskola, Vidersborgsvägen 2, 598 91 Vimmerby | Telefon: 0492-137 50
 | Patrick: 070-5230613 | Monika: 070-6072778 | E-post: info@vidersborg.se